Consultant inhuren voor identity access management

Consultant inhuren voor identity access managementIdentity access en management is steeds belangrijker voor bedrijven. Een goede vorm van Identity access management moet ervoor zorgen dat alleen de mensen die bepaalde documenten mogen zien, deze ook kunnen zien. Met andere woorden: mensen die niets te zoeken hebben in bepaalde mappen of systemen, komen daar niet in. Zo is er binnen een bedrijf zelfs onderscheid te maken tussen vele soorten gebruikers. Maar hoe zet u een beleid op dat identity access management succesvol vormgeeft? Hoe moet u ervoor zorgen dat identity access management goed wordt uitgevoerd binnen uw bedrijf? Dan kunt u een beroep doen op een consultant, bijvoorbeeld op IT-specialist Paul Verstraeten. Hij heeft jarenlange ervaring met het managen van IT-gerelateerde onderwerpen en kan uw organisatie verder helpen op het gebied van identity access management. Voor meer informatie kunt u de volgende website bezoeken: https://paulverconsultancy.nl/identity-access-management/. Hier vindt u meer informatie over identity access management, maar ook over de diensten die Paul Verstraeten als consultant aan uw bedrijf kan leveren. 

Waarom is identity access management zo belangrijk?

Omdat bedrijven steeds meer digitaal opslaan, bewerken en verwerken moeten gegevens ook beschermd worden. Hackers worden steeds beter in het inbreken in computers, dus moeten bedrijven hen voor zijn. Intern kunnen er in een bedrijf uiteraard ook documenten zijn die niet voor iedereen zichtbaar mogen zijn. Dan moet u denken aan:

  • HR-documenten
  • documenten voor managers en directieleden
  • financiĆ«le analyses en jaaroverzichten
  • verkoopcijfers

Dit soort stukken zijn doorgaans niet bestemd voor de ogen van alle medewerkers. HR-documenten bevatten bijvoorbeeld informatie over medewerkers en ziekteverzuim. Documenten die het management heeft opgesteld bevatten wellicht strategische informatie die in het bedrijf moet blijven. Het mooie van identity access management is dat het mogelijk is die documenten zo te verspreiden in het document management systeem, dat alleen diegenen die hier toegang toe moeten hebben, deze ook krijgen. Het is echter een behoorlijke klus dit op te zetten. Er moet immers duidelijk zijn wie welke documenten wel en niet mag zien. Dat is de kern van identity access management. Omdat Paul Verstraeten als IT-specialist vele functies heeft bekleed, kan hij u helpen bij het inventariseren van alle wensen en behoeften in uw organisatie, en deze concreet invullen. Dit levert doorgaans een goed werkend identity access management systeem op, waar u vele jaren mee vooruit kunt. 

Afspraak maken

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan eens op https://paulverconsultancy.nl/identity-access-management/ en maak een afspraak. Dat is mogelijk bij u op kantoor, of elders, wanneer u maar wilt. Meestal kan er op basis van een eerste gesprek een offerte gemaakt worden. Op basis hiervan, en op basis van het eerste gesprek, bepaalt u of u een traject aan wilt gaan. Uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden naast het opzetten van een systeem voor identity access management. Omdat IT-zaken vaak gerelateerd zijn aan andere zaken binnen een bedrijf, kan het mogelijk zijn dat er eerst een aantal andere zaken op orde gesteld moeten worden. Ook daar kan Paul Verstraeten u bij helpen. Om goed management van alle documenten mogelijk te maken moet er bijvoorbeeld een goed werkend document management systeem zijn. Een dergelijk systeem is een blauwdruk voor het opslaan van digitale documenten. Alle medewerkers binnen een bedrijf kunnen deze regels vormen, en zo ontstaat er een eenduidig beleid ten aanzien van documenten. Als dit eenmaal staat is het een stuk eenvoudiger de rechten aan verschillende medewerkers toe te kennen. Zo bent u in een mum van tijd klaar voor de toekomst, omdat uw digitale documenten veilig zijn.