Ga de strijd aan met afkickverschijnselen roken

Veel mensen kunnen behoorlijk wat last krijgen van afkickverschijnselen. Roken is daar een van de oorzaken van, als je probeert te stoppen kan het zomaar zijn dat je de nodige ongemakken te verduren krijgen. Vaak is de reden niet dat rokers niet willen stoppen, maar dat ze het simpelweg niet kunnen. Want verslavingen zijn niet makkelijk te overwinnen, vooral door de afkickverschijnselen. Roken wordt nog steeds gedaan door veel Nederlanders, terwijl iedereen inmiddels wel weet dat sigaretten bepaald niet gezond zijn. Als je rookt went je lichaam aan deze gewoonte, en aan het feit dat er dagelijks een dosis cafeïne binnenkomt. Door deze gewenning gaat je lichaam protesteren als dit ineens verandert. Veel mensen willen wel stoppen maar zien enorm op tegen de afkickverschijnselen, roken kan namelijk voor heel wat ontwenningsverschijnselen zorgen. Ten eerste moet een aantal mensen een mentale strijd leveren, depressieve gedachten en gevoelens kunnen onderdeel uitmaken van afkickverschijnselen. Roken is dus niet alleen op lichamelijk vlak een verslaving. Maar daarnaast kun je natuurlijk ook lacht krijgen van lichamelijke klachten als afkickverschijnselen, roken brengt heel wat teweeg in het lichaam en bij het stoppen kan dat voor vervelende klachten zorgen. Je kunt last krijgen van zweetaanvallen, of je kunt klachten krijgen omtrent je maag. Ook kan het stoppen ervoor zorgen dat je hoofdpijn krijgt, of klachten die lijken op een hevige verkoudheid. Daarbij kun je last krijgen van tintelende handen en voeten. Wie denkt dat je alleen met drugs ontwenningsverschijnselen krijgt, heeft het dus mis. Het is in ieder geval geen pretje om van deze rookverslaving af te komen. Het kan niet genoeg worden benadrukt hoe belangrijk het is om niet met deze ongezonde gewoonte te beginnen. Maar helaas is het voor velen al te laat en zullen ze toch op de een of andere manier moeten omgaan met de afkickverschijnselen. Roken wordt al door bijvoorbeeld waarschuwingen op de pakjes in een negatief daglicht geplaatst, maar helaas wint de verslaving het toch vaak van de rest. Maar het is heel erg belangrijk om te bedenken dat de ontwenningsverschijnselen heel vervelend en heftig kunnen zijn, maar de negatieve gevolgen voor je gezondheid kunnen nog vele malen groter worden. En dat is natuurlijk wat niemand wil. Daarom is het van groot belang om niet bang te zijn voor afkickverschijnselen. Roken blijft ongezond en daarom kun je maar beter zo snel mogelijk stoppen. Maar waarom zo moeilijk doen als het ook iets makkelijker kan? Je kunt namelijk ook kiezen voor een e-sigaret, daarvoor kun je het beste kijken op de site van Beste E-sigaret.biz. Hier vind je niet alleen informatie over die elektronische sigaret, maar ook over afkickverschijnselen, roken en meer rond deze onderwerpen.

Afkickverschijnselen roken: wat te doen?

Het kan heel heftig zijn om met afkickverschijnselen roken om te gaan. Ten eerste is er veel doorzettingsvermogen voor nodig. Helaas kun je geestelijk verslaafd zijn, en het is niet makkelijk om die knop te vinden en om te zetten. Sigaretten hebben ook veel met gewoontes te maken. denk voor jezelf eens na wanneer je precies rookt. Vaak heeft dat met bepaalde tradities te maken, zoals in de pauze, op verjaardagen of tijdens telefoongesprekken. Natuurlijk kun je lichamelijk ook heel wat te stellen hebben met de afkickverschijnselen roken. Ook daarvoor zul je mogelijk heel wat tegenslagen voor moeten overwinnen. Afkickverschijnselen roken kunnen op diverse vlakken heel wat teweeg brengen, maar het is wel voor een hoger doel. Eigenlijk zelfs het allerbelangrijkste, namelijk je gezondheid. Dat is heel belangrijk om in het achterhoofd te houden als je te maken krijgt met afkickverschijnselen. Roken maakt meer kapot dan je lief is, dus doe er alles aan om hiervan af te komen. Schrijf voor jezelf alle nadelen bijvoorbeeld op van je sigarettenverslaving. Beloon jezelf per week dat je bent gestopt. Dit zijn allemaal kleine trucs die kunnen helpen in het proces om er vanaf te komen. Bedenk ook wanneer je een sigaret opsteekt. Is dat gewoonte of bijvoorbeeld als je stress hebt? Doorbreek die gewoonten en voorkom situaties dat je die behoefte krijgt. Dat kan allemaal helpen als je probeert om afkickverschijnselen roken te overwinnen.

Ga voor de e-sigaret als oplossing

Mocht je heel erg opzien tegen de afkickverschijnselen, roken toch niet echt kunnen laten? Dan kun je altijd nog voor de e-sigaret gaan. Als je deze elektronische sigaret gaat gebruiken krijg je minder last van de ontwenningsverschijnselen. Het is in ieder geval een gezondere optie, dus het is zeker te overwegen om deze overstap te maken. Al is het alleen maar een tijdelijke oplossing om afkickverschijnselen roken beter aan te kunnen. Dan kun je later als je eraan toe bent helemaal afbouwen als je wil. Want het is zeker een goed middel om van je rookverslaving af te komen. Je rookt bijvoorbeeld met deze versie geen tabak meer, dat voor de gezondheid een stuk beter is. Je kunt toch de gewoonte en het gevoel van dat stokje in je mond houden, wat het mentale aspect wel wat makkelijker kan maken. Er komt geen echte rook vrij bij het inhaleren, maar een damp. Je kunt zelf kiezen wat er in deze damp voorkomt. Er zijn verschillende smaken en samenstellingen van enkele chemische stofjes, dus je kunt voor jezelf uitproberen wat je zelf het prettigst vindt. Natuurlijk kan het nooit de ware ervaring van sigarettenrook evenaren, maar het is in ieder geval vergelijkbaar waardoor het afkickproces vergemakkelijkt kan worden.