Ghostwriter gezocht. Een wát gezocht?

Ghostwriter gezocht. De kans dat je nog nooit van de term hebt gehoord is misschien groot. Laat ons je uitleg geven. Een ghostwriter is een schrijver die voor jou een stuk tekst schrijft, onder jou een stuk tekst schrijft en direct afstand doet van het intellectueel eigendom van de tekst. Op die manier kan je de tekst dus gelijk claimen, en er jouw tekst van maken die onder jouw naam is geschreven. Weliswaar door iemand anders, maar dat komt niemand te weten. De ghostwriter is als het ware onzichtbaar en niet te traceren. Daardoor is hij of zij een soort geest, die wel goed werk levert maar daarna van de radar verdwijnt. En dat kan in sommige gevallen erg handig zijn! 

Wanneer wordt er voor mij een ghostwriter gezocht? 

Door veel verschillende bedrijven of personen wordt frequent naar een ghostwriter gezocht. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die vallen of staan bij de manier waarop zij communiceren. Nu kun je daar als ondernemer of medewerker zelf je vingers aan branden, maar kun je er ook een specialist voor inschakelen. Deze mensen weten vaak net iets beter de juiste toon te zetten, de boodschap op een goede manier te verwoorden. Maar ook onder studenten wordt er vaak naar een ghostwriter gezocht. Bijvoorbeeld bij het schrijven van een complexe paper of een scriptie aan het einde van hun studie. Dus ben jij op zoek naar iemand die jouw tekst net iets pakkender, scherper of grappiger op papier krijgt? Of wil je juist even een andere stijl aanboren, maar krijg je het zelf niet op de gewenst manier uit de pen? In deze situaties wordt er vaak naar een ghostwriter gezocht. Deze kan je net een beetje op weg helpen en zorgt ervoor dat je een nieuwe, leuke en inspirerende tekst hebt, waar jij jouw eigen naam onder kan zetten en die je kunt gebruiken waar en wanneer jij dat wilt! Ideaal. 

Door en voor steeds meer mensen ghostwriter gezocht

Waar het zoeken van een ghostwriter in het begin een nogal schimmig karakter had, wordt er inmiddels steeds vaker transparant en open over gecommuniceerd. Wanneer wordt er nou bijvoorbeeld naar een ghostwriter gezocht? We gaven het hierboven al aan. Onder studenten is het iets dat we steeds vaker terug zien, maar ook mensen op belangrijke (publieke) functies hebben belang bij geschreven teksten van kwaliteit, die een groot publiek aanspreken en goed worden gewaardeerd. Soms hebben zij hiervoor zelf niet de tijd, maar dikwijls ontbreekt ook het talent of de scholing. Het schrijven van een goede, mooie en fijne tekst is immers een vak apart! Door een ghostwriter in te schakelen voor het schrijven of redigeren van jouw teksten, voorkom je geworstel met woorden en wordt jouw boodschap probleemloos op papier gezet en overgebracht aan je doelgroep. Het grote voordeel is dat de mensen waarvoor een ghostwriter gezocht wordt, de tekst in alle gevallen gewoon onder eigen naam kunnen publiceren. De ghostwriter verdwijnt direct na het schrijven van de tekst ‘van de radar’ en is niet te traceren. Een klein duwtje in de rug dus, voor wie het nodig heeft. Handig, toch?