Goedkoopste energieleverancier

Goedkoopste energieleverancierVorig jaar vroeg ik mij opeens af: zit ik nog wel bij de goedkoopste energieleverancier? Een paar jaar geleden was ik echt aan het zoeken geweest en had ik echt uitgezocht welke aanbieder voor mij de voordeligste keuze was. Ik was toen vast van plan om de wijzigingen van de tarieven goed in de gaten te houden en desnoods na twee jaar weer over te stappen, maar zoals dat zo vaak gaat, het blijft er dan toch weer bij. Je bent druk bezig met andere zaken, je voorschot wordt iedere maand automatisch afgeschreven en je denkt daardoor eigenlijk nooit meer na over of jij nog wel de goedkoopste energieleverancier hebt. Dat is zonde, want zo betaal je vaak meer dan nodig is. Ik wist dit wel, maar toch bleef het erbij. Zo zat ik zomaar weer vele jaren bij dezelfde aanbieder, zonder dat dit eigenlijk op dat moment nog een heel bewuste keus was. Vorig jaar besloot ik dat ik toch weer eens op onderzoek uit moest gaan en moest nagaan wie voor mij nu de goedkoopste energieleverancier was. Het is immers zonde om iedere maand vele euro’s meer te betalen dan nodig is!

Goedkoopste energieleverancier uitzoeken

Nu had ik er helemaal geen zin in om zelf uit te gaan rekenen wie voor mij nu de goedkoopste energieleverancier is. Er zijn immers zoveel verschillende factoren, zoals de grote verschillen tussen de tarieven voor vastrecht en voor verbruik. Als je zelf uit wilt gaan rekenen wat de voordeligste keus is, dan kost je dit heel veel tijd. Gelukkig had ik van iemand gehoord dat je hiervoor heel goed gebruik kon maken van de website Slim met energie. Via slimmetenergie.com kun je heel eenvoudig achterhalen wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is! Je hoeft hiervoor niet veel te doen, je hoeft alleen maar je adresgegevens in te vullen, je verbruik door te geven en in te vullen of je een enkele of dubbele stroommeter hebt. Het eerste en het laatste vul je natuurlijk zo in, voor je verbruik kun je gewoon even kijken op je laatste jaarafrekening. Het invullen was bij mij zo gebeurt en vervolgens kreeg ik op de website een overzicht te zien van de jaarlijkse kosten die ik zou hebben bij de verschillende leveranciers. Zo kon ik in een oogopslag zien wie voor mij de goedkoopste energieleverancier is op dit moment!

Diverse opties

Wat ik zelf erg prettig vond van het gebruik maken van deze site, is dat je zelf diverse opties nog aan kunt vinken, zodat je niet alleen ziet wie de goedkoopste energieleverancier is, maar ook of deze voldoet aan jouw wensen. Je kunt dan denken aan zaken als de lengte van het contract dat je af moet sluiten om van een bepaald tarief gebruik te kunnen maken, maar ook aan duurzaamheid. Je kunt hierbij voor stroom een keus maken uit:

  • alleen duurzame leveranciers
  • stroom van windmolens
  • stroom van zonnepanelen
  • groene stroom uit Nederland

Daarnaast kun je ook nog aanvinken of het gas dat jij verbruikt CO2 gecompenseerd moet zijn. Zo kun je dus ook de goedkoopste energieleverancier vinden die duurzaam is. Een andere punt wat ik zelf erg prettig vond, is dat zij ook overstapkortingen en -acties meenamen in hun overzicht. Zo kreeg ik echt een heel compleet beeld van het geheel. Ik kwam er achter dat ik ruim honderd euro per jaar kon besparen door over te stappen, dus dat is zeker de moeite waard! De overstap naar deze, voor mij goedkoopste, energieleverancier heb ik via deze site geregeld en dat ging heel soepel en vlot. Ik had er zelf helemaal geen omkijken meer naar, echt een aanrader dus!