Hoe handig is een waterdispenser?

Waterdispensers zijn, zoals de naam al aangeeft, apparaten die water verspreiden. Het wordt gebruikt om gemakkelijke toegang tot drinkwater te bieden. In de huidige samenleving is een waterdispenser een noodzakelijk onderdeel geworden. Sommige waterdispensers bieden gefilterd water van een vervangbare fles. Andere waterdispensers leveren water rechtstreeks uit een gemeentelijke waterlijn. Er zijn ook dispensers die functies uitvoeren zoals het filteren van water, het verwarmen van water of het koelen van water. Een waterdispenser kan in veel situaties nuttig zijn. Sommige kantoren geven er de voorkeur aan om een ​​waterdispenser te hebben, omdat deze klanten en werknemers gemakkelijke toegang tot water biedt, zonder een lange pauze in te lassen of naar de winkel te rijden. Andere

  • Ideaal voor woonhuizen die geen zuiver drinkwater hebben
  • Uitstekend voor mensen die niet van de smaak van kraanwater houden
  • Een milieuvriendelijke optie

Hoe werkt een waterdispenser?

De meeste waterdispensers gebruiken hetzelfde eenvoudige concept: water uit een bron afgeven via een kraan, meestal met een knop waarmee gebruikers het water kunnen doseren. Hoe eenvoudig het concept ook is, hoe een dispenser daadwerkelijk werkt, hangt af van het type dispenser. Er zijn namelijk verschillende soorten waterdispensers. Om een voorbeeld te geven: de gemonteerde waterdispenser die vaak een waterfontein wordt genoemd. Ze zijn te vinden op openbare plaatsen zoals themaparken of promenades, in parken of in grote kantoorgebouwen. Deze waterdispenser wordt op een muur gemonteerd of kan vrij op de grond staan ​​en tapt water uit een bestaande waterlijn. Het water wordt aan de gebruiker gegeven door aan een knop te draaien of op een knop te drukken. Hierdoor wordt een stroom water gestuurd totdat de knop wordt losgelaten. Bovendien stroomt het water in een gebogen formatie om het drinken te vergemakkelijken. Meestal wordt een waterfontein niet gebruikt ombekertjes te vullen, maar om een ​​snelle slok water te nemen. Gemonteerde waterdispensers worden meestal afgetapt van de gemeentelijke watervoorziening, wat betekent dat het water gewoonlijk niet wordt gekoeld, verwarmd, behandeld of gefilterd. Dus op koude dagen is het water koud en op warme dagen is het water warm. Sommige waterfonteinen, zoals die in grote samenwerkingsverbanden, kantoorgebouwen of op plaatsen waar elektriciteit beschikbaar is, beschikken echter over waterkoelers om het drinkwater af te koelen.

De juiste kiezen

Alle soorten waterdispensers zijn er in verschillende maten en toepassingen. Sommige zijn geschikt voor kleine ruimtes zoals werkbladen of tafelbladen in woonhuizen of kantoren. Andere zijn meer geschikt voor grotere ruimtes zoals in gangen of keukens. Je kunt ook enkele gemonteerde waterdispensers buiten vinden in parken of andere openbare plaatsen. Een waterdispenser is populair omdat het het broodnodige gemak toevoegt aan een dagelijkse behoefte. Iedereen heeft immers dagelijks water nodig en waterdispensers vullen die behoefte. Het kiezen van de juiste waterdispenser is afhankelijk van de noodzaak. Maar als gaat kijken bij Aqua & Beans, zul je merken dat er heel wat keuze is. En veel keuze staat vaak gelijk aan verwarring. Maar laat ons je helpen! Als je overweegt een waterdispenser te kopen, denk dan eerst na over waar je het toestel zult plaatsen. Vervolgens zul je moeten kiezen of je het toestel zult aansluiten op de waterleiding of liever aanvult met vervangbare flessen. Nadien volgen de bijkomende opties zoals water verwarmen of afkoelen. Als eenvoudige toegang tot water de enige behoefte is, dan is een standaard gemonteerde waterdispenser waarschijnlijk de beste optie. Als gefilterd water dat kan worden verwarmd of gekoeld noodzakelijk is, dan is een waterdispenser met koeling of verwarming de betere optie. Geraak je er alsnog niet uit en heb je nog vragen, dan staan de medewerkers van www.aqua-beans.nl je graag te woord via e-mail of telefoon.