Hondencursus

Krijg jij een nieuwe hond of een puppy? Dan is het volgen van een hondencursus echt een aanrader! Mensen mensen soms dat het voor hen niet nodig is om hier naar toe te gaan, maar dat is echt een misverstand. Natuurlijk zijn sommige hondenrassen gemakkelijker in de omgang dan andere en kun je sommige gemakkelijker zelf opvoeden dan andere, maar wil jij echt een goed getraind dier hebben, dat goed luistert, dan is het volgen van een hondencursus toch echt sterk aan te raden. Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens meegemaakt dat je op straat of in het bos honden tegenkomt waar de baasjes volledig geen controle over hebben. Die zomaar tegen je opspringen of die je achterna blijven rennen, hoe hard hun baasje ook roept dat ze terug moeten komen. Dit is heel erg vervelend, vooral als jij zelf al wat angstig voor deze diertjes bent. Jij wilt natuurlijk niet dat jouw huisdier voorbijgangers schrik aan jaagt of zelfs hen schade toebrengt door bijten of doordat ze door de schrik vallen en zich zo bezeren. Daarom is het in alle gevallen goed om een hondencursus te volgen met jouw viervoeter, om er zo voor te zorgen dat jouw dier goed getraind wordt en goed leert luisteren.

Wat voor hondencursus?

Nu is het zo dat er niet maar één training gegeven wordt op dit gebied, nee je kunt vaak kiezen uit meerdere cursussen. Wat voor hondencursus moet jij nu kiezen? Dat is deels afhankelijk van de leeftijd van jouw beestje. In het geval van een puppy, kun jij het beste voor een speciale puppytraining kiezen. Hier ben je samen met andere jonge hondjes en dat is voor jouw pup wel zo prettig. Heb jij een al wat ouder dier, bijvoorbeeld omdat je deze uit het asiel gehaald hebt, dan is een hondencursus voor volwassen dieren een betere optie. Ook is het mogelijk om individuele trainingen te volgen, dit kan voor sommige honden prettiger zijn, bijvoorbeeld omdat zij niet goed gesocialiseerd zijn en angstig zijn voor soortgenoten. Wat voor cursus jij ook kiest, centraal zal altijd staan het leren van gehoorzaamheid. Jouw hond moet leren dat jij de baas bent en moet diverse commando’s leren kennen. Het leren luisteren kost best even wat tijd en vergt goede training, daarom is het volgen van een goede hondencursus dan ook echt aan te raden. Zo krijg jij een goede band met jouw viervoeter en wordt deze ook echt goed opgevoed.

Verschillende trainingen bij Astrid’s Puppyclass

Woon jij in de omgeving van Wassenaar, dan kun je voor een goede hondencursus terecht bij Astrid’s Puppyclass. Deze hondenschool biedt verschillende soorten cursussen aan, namelijk:

  • puppycursus
  • gehoorzame hond
  • A-cursus
  • B-cursus
  • Gedrag & Gehoorzaamheid
  • Puppyclass.nl

Elke variant bestaat uit negen tot tien lessen en in die periode wordt er gewerkt aan het verbeteren van het gedrag van jouw dier. Ook leer jij zelf als baasje hoe je gewenst gedrag bij jouw beestje kunt bewerkstelligen en ongewenst gedrag kunt afleren. Door het volgen van een groepstraining leert jouw viervoeter bovendien ook omgaan met soortgenoten. Zoals hier boven aangegeven is een hondencursus in een groep niet voor alle honden geschikt, bijvoorbeeld omdat ze getraumatiseerd zijn. Dan kan het verstandig zijn om eerst met een individuele cursus te beginnen. Zo kunnen jullie eerst samen een goede band opbouwen, waarna er later met socialisatie aan de slag kan worden gegaan. Heeft jouw huisdier gedragsproblemen, dan kan Astrid’s Puppyclass jou ook helpen, zij zijn gespecialiseerd in het oplossen van gedragsproblemen. Wil jij meer weten over de mogelijkheden die zij bieden, neem dan gerust eens contact met hen op. Zij hebben ook voor jou en je hond altijd een passende hondencursus!