Hulp bij angst bij aandachtheelt.nl

Hulp bij angst bij aandachtheelt.nlMensen die last hebben van angstklachten, kunnen hun werk vaak niet meer goed uitvoeren. Angstklachten kunnen zich op verschillende manieren manifesteren. Sommige mensen durven ineens niet meer de straat hebben of hebben grote moeite met sociale gelegenheden. Soms zijn ze bang om flauw te vallen of om misselijk te worden en over te moeten geven. Angstig zijn is vaak een teken aan de wand dat iemand al tijden zijn grenzen niet goed bewaakt. Hulp bij angst is iets wat niet direct gezocht wordt, omdat mensen met angst zich over het algemeen schamen voor hun angst. Ze vinden het heel erg lastig om toe te geven dat ze zich zorgen maken om vaak irrationele zaken. ‘Angst is een slechte raadgever,’ wordt wel eens gezegd, maar als je continue bang bent, dan is het wel een indicatie van iets, en dat kan bijvoorbeeld ook een burn-out zijn. Hulp bij angst zoeken, is dan ook de beste manier om te zorgen dat je niet in een burn-out terecht komt. Omdat angst irrationeel is en vaak niet verwijst naar een daadwerkelijk dreigende situatie, voelen mensen zich veelal opgelaten over de angst die ze voelen. Dat maakt het extra moeilijk om er eerlijk en open over te zijn en om hulp bij angst te zoeken. Toch is hulp bij angst zoeken heel erg belangrijk. Hulp bij angst kan er voor zorgen dat je erachter komt wat er precies ten grondslag ligt aan je angstklachten. Hulp bij angst kun je zoeken en vinden bij aandachtheelt.nl. Hier wordt er speciale aandacht besteed aan hulp bij angst en burn-outklachten. De trajecten die worden gegeven zijn er op gericht om duurzame hulp te bieden. Dat wil zeggen dat als je eenmaal hulp bij angst hebt ingeschakeld je een traject in gaat dat er op is gericht om de klachten zo snel mogelijk op te lossen. Heb je last van de volgende klanten, neem dan eens contact op:

  • Angst
  • Stress
  • Vermoeidheid

Hulp bij angst; bewustwording

Een van de cliënten die voor hulp bij angst aanklopte bij Welzijnspraktijk Aandacht, vertelde ons wat meer over de weg die zij aflegde naar genezing. Lees hieronder het verhaal van Rebecca:

De keerzijde van mijn perfectionisme

“Ik ben een perfectionist. Dat ben ik altijd al geweest. Maar hoewel ik dat altijd met enige trots tegen iedereen zei, trok ikzelf wel aan het kortste eind, want de waarheid was dat ik doordat ik altijd alles perfect wilde doen, ik de hele tijd mijn eigen grenzen aan het overschrijden was. Het was heel erg vermoeiend en ik ontwikkelde in de loop der jaren dan ook angstklachten. Het begon met een gevoel van onrust dat ik in mijn lijf ervoer, alsof ik op moest voor een toneelvoorstelling. Heel gespannen, klamme handen en dat soort dingen. Ik had niet eens echt door dat dit angst was en hulp bij angst zoeken was dan ook niet iets waar ik aan dacht. Hulp bij angst kun je immers alleen maar zoeken als je ook wel weet dat je bang bent of last hebt van angstklachten. Na verloop van tijd werden de klachten erger. Ik was heel erg veel aan het piekeren. Eigenlijk was ik de hele dag door aan het piekeren over van alles en nog wat. Heel erg vermoeiend was het. Ik vond het moeilijk en eng om eerlijk te zijn omdat ik me heel erg schaamde en dacht dat ik alleen was. Maar toen ik eindelijk hulp bij mijn angstklachten zocht, kwam ik erachter hoeveel mensen hier last van hebben en dat was al een hele troost.”