Is een time management cursus iets voor jou?

Er zijn maar al teveel mensen die een chronische gebrek aan tijd ervaren, en voor deze mensen is er de time management cursus van Tijdwinst.com, via timemanagement.net. Deze cursus ie bedoeld om te leren omgaan met drukke agenda’s, simpelweg door daar meet structuur en overzicht in aan te brengen. Jij denkt misschien dat je gewoon veel teveel te doen hebt, maar vaak kun je veel handige trucjes toepassen die je helpen om meer tijd over te houden, en bovendien niet gestresst te raken van de vele dingen die er nog op je to-do-lijst staan. Je zult zien dat deze time management cursus je veel vrijheid gaat opleveren en dat je veel meer gedaan krijgt in de beperkte tijd die je beschikbaar hebt. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je op een overzichtelijke manier je agenda kunt indelen en hoe je kunt plannen. Veel mensen die vinden dat ze teveel werk te doen hebben merken namelijk dat het al misgaat bij het plannen. Lange termijn zaken worden vaak niet ingepland, waardoor je op den duur ook met die zaken in de knel komt. Het is de kunst om juist korte- en langetermijn zaken in te plannen, zodat je altijd op schema blijft liggen. Hoe je dat precies doet leer je in zo’n time management cursus, welke je zowel in je eentje kunt boeken als met een groep mensen, bijvoorbeeld InCompany. Je kunt namelijk in je eentje een groepscursus bijwonen, maar de cursus ook boeken voor jou en je collega’s.

Wat leer je tijdens een time management cursus?

Tijdens deze time management cursus ga je leren hoe je je tijd beter indeelt en verdeelt over de taken die je allemaal op je to-do list staan. Maar hoe doe je dat nu precies? Je gaat onder andere de volgende dingen leren:

  • Hoe je op constructieve wijze ‘nee’ kunt zeggen
  • Hoe je kunt focussen op resultaat
  • Hoe je je inbox en de mappen op je computer indeelt
  • Hoe je niets meer vergeet
  • Hoe je je beter kunt concentreren en minder afgeleid wordt

Al deze dingen samen gaan je helpen om je minder gestresst te voelen op je werk, en om aan het einde van de dag meer tijd over te houden. Je krijgt door een duidelijke planning en structuur namelijk meer gedaan in minder tijd, en dat levert niet alleen een legere agenda op maar ook een leger hoofd. Na zo’n time management cursus ben je dus veel productiever in de tijd die je gebruikt om te werken, en doordat je dan zoveel gedaan krijgt ervaar je meer rust in je vrije tijd.

Hoe kom je professioneel over?

Tijdens deze time management cursus wordt ook aandacht besteedt aan hoe je professioneel en betrouwbaar overkomt. Als klanten je vertrouwen en een goed gevoel hebben over zaken doen met jou, dan levert ook dat namelijk rust op. Daardoor kun je beter presteren, je voelt namelijk minder druk. Stop met het beloven van dingen die je niet waar kunt maken, en geef redelijke termijnen voor nieuwe klussen. Hoe je dat op een constructieve en effectieve wijze doet leer je ook tijdens deze time management cursus. 

Lees meer…