It recruitment: direct de juiste man

De markt trekt aan en het aantal klanten neemt toe. Iedere sector profiteert daarvan, ook de IT. Er zijn daarom steeds meer IT bedrijven die op zoek zijn naar personeel. Het aantal vacatures stijgt, terwijl het aantal werkzoekenden gelijk blijft. De meeste organisaties zijn allang blij als ze tijdens een sollicitatieprocedure een geschikte kandidaat vinden, zodat de vacature in ieder geval is ingevuld. Daarin schuilt echter een gevaar: iedere procedure kost geld en het kost veel tijd om iemand in te werken. Wanneer achteraf blijkt dat een collega toch niet geschikt is voor het werk, begint het proces weer van voren af aan. Zonde! Hoe vind je dan wel de juiste man voor jouw vacature? Met it recruitment van Aatop ICT! Aatop koppelt al meer dan tien jaar werkgevers met werknemers. In een handomdraai vind je de persoon die precies bij jouw bedrijf past! Hoe dit bedrijf precies te werk?

  • Een eigen database
  • Vacaturebanken
  • Social media analyse
  • Direct een toelichting
  • Pas betalen na succes

It recruitment bij Aatop ICT verloopt op een aantal manieren. Om te beginnen kijkt men in de eigen database, waar honderden IT kandidaten bij zijn aangesloten. Wanneer een deelnemer geschikt is voor een bepaalde vacature, is dat dus snel duidelijk. Het aantal professionals in de database groeit met de dag. De kans is dus groot dat uit het interne netwerk een aantal uitstekende kandidaten naar voren komen. Ben jij op zoek naar een nieuwe collega, maar heeft een eigen sollicitatieprocedure niets opgeleverd? Surf dan naar https://www.aatop-ict.nl/it-recruitment/ en neem contact op. Je komt direct in contact met een specialist van it recruitment die je vacature analyseert en daar vervolgens een geschikte kandidaat bij zoekt!

It recruitment: vacaturebanken en social media

Mocht de eigen database onverhoopt geen uitsluitsel bieden, dan zijn er een aantal vervolgstappen. Zo kunnen verschillende externe partijen worden ingezet om kandidaten te werven. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan vacaturesites. De it recruitment plaatst de baan op de site en wacht vervolgens op resultaat. Ook social media kan ingezet worden. Op verschillende kanalen wordt dan reclame gemaakt voor de vacature. Daarna is het afwachten hoeveel sollicitanten zich melden. Vaak worden alle drie de methodes gecombineerd voor het beste resultaat. Hoe meer middelen worden ingezet, hoe groter de kans dat de ideale gegadigde wordt gevonden. It recruitment richt zich dus niet op één onderdeel van de markt, maar probeert zoveel mogelijk potentiële medewerkers te bereiken. Er komt een moment dat de kandidaten bekend zijn en er gesprekken worden ingepland. Als werkgever ontvang je dan een toelichting bij iedere werknemer. Zo weet je direct waarom een specifieke kandidaat geschikt is voor de rol. Ook dat hoort bij het werk van it recruitment. Bovenstaand bedrijf werkt volgens het ‘No cure, no pay’ principe. Mocht u dus geen geschikte kandidaat vinden, dan hoeft er dus ook niet betaald te worden. Kortom: schakel it recruitment in als je direct de juiste man wilt vinden voor een bepaalde positie! Door op allerlei plaatsen te zoeken naar geschikte kandidaten, is de kans op succes ontzettend groot!

Jij bepaalt wie je spreekt

Na het doorlopen van het traject zijn er meestal meer dan genoeg gegadigden. Het is dan aan jou om te bepalen met wie je daadwerkelijk afspreekt. In principe werkt dat dus hetzelfde als een normaal sollicitatietraject. Het voordeel is dat je nu zeker weet dat de sollicitanten stuk voor stuk uitstekende kandidaten zijn. Het is daarna dus een kwestie van op gevoel de juiste keuze maken. Uiteindelijk moet de sollicitant immers ook passen bij het bedrijfsprofiel!