Na geboorte kind: kantoorunit kopen

Mijn vriendin en ik werken allebei in mijn bedrijf. We werken vanuit huis, wat duidelijke voordelen heeft. Toen we een nieuw huis kochten, hebben we vooral gekeken naar de mogelijkheden om dit huis te gebruiken als kantoor. Kinderen wilden we niet, dus het zoeken naar een huis werd op die manier wel heel erg makkelijk. Na een aantal maanden hadden we letterlijk overal internet en aansluitingen en konden we op elke plek in huis aan het werk met het werk dat gedaan moest worden. Maar toen ging het verkeerd. Of ja, verkeerd mag ik het niet noemen, maar mijn vriendin werd zwanger. Onbedoeld, niet gepland, maar toch wilden we het kind graag houden. Het zorgde ervoor dat we met spoed het huis om moesten bouwen. Overal:

  • internetaansluitingen
  • schermen
  • bureaus

Dat is geen huis waarin een kind op kan groeien. Het kantoor moest er ook aan geloven, want dat zou de kinderkamer worden. Binnen een half jaar had ik geen plek meer om te werken en werd mijn vriendin steeds drukker met alles te regelen voor de bevalling. Gelukkig belde een klant me op. Hij had gewerkt voor een bedrijf en zei dat een kantoorunit kopen de perfecte oplossing was voor ons. Een kantoorunit kopen? Wat is dat nou weer…

De kantoorunit kopen was de beste keuze ooit

Mijn klant had het over een kantoorunit kopen via Harmsen Materieel BV (harmsenmaterieel.nl). Een bedrijf dat zich gericht heeft op het verkopen van units die direct te gebruiken zijn. Vooral het laatste sprak me erg aan. Voor mij was het belangrijk dat ik direct aan het werk kon maar ook na de geboorte van onze zoon aan het werk kon zonder vrouw en kind te storen. Een kantoorunit kopen was de ideale oplossing. Ik kon altijd aan het werk, en een kantoorunit kopen zorgde er ook nog eens voor dat het kantoor nooit meer in huis aanwezig hoefde te zijn. Een eigen plaats voor een huis en een eigen plek voor het werk dat gedaan moest worden. Een kantoorunit kopen had ik eigenlijk veel eerder moeten doen, want dan hadden het we het huis gewoon in kunnen richten zoals we zelf wilden – maar toen het grote geld riep, was het blijkbaar lastig om de focus te houden op de andere dingen die veel belangrijk waren. Een kantoorunit kopen heeft ervoor gezorgd dat ik veel sneller, efficiënter en gerichter aan het werk kan, waardoor de unit zichzelf binnen de kortste keren terugverdiend heeft. En ook dat is belangrijk wanneer je brood afhankelijk is van je werk vanuit huis.

Mijn tip voor freelancers

Ondanks dat ik weet dat freelancers meestal geen enorme buffer hebben, wil ik benadrukken dat een kantoorunit kopen een geweldige investering is voor de mensen die vanuit huis werken. Je hebt een eigen werkplek, een professionele werkplek en je hebt een deur die je op slot kunt doen. Klinkt egoïstisch misschien, maar wanneer je door een betere plek en betere focus meer werk gedaan kunt krijgen binnen minder tijd, dan betekent dit dat je niet in de weekenden door hoeft te werken. Dat je niet meer in de avonden door moet omdat je nog niet klaar bent. Op die verdien je kwalitatieve tijd terug die je kunt investeren in je partner, je hobby of in mijn geval mijn kind. Ik merk vooral dat het makkelijker wordt om te werken en dat de kwaliteit van het werk beter is – iets waar niet alleen ik van profiteer, maar ook de mensen die opdrachten bij mij neerleggen en rekenen op mijn kunsten.