Oefenen met een oude golfclub

Iedere golfer kan het je vertellen: eerst werk je aan de basis, maar op een gegeven moment moet je echt overstappen op goed materiaal. Een goede golfclub kan je spel namelijk enorm te verbeteren en dat zorgt voor veel spelplezier. Ik heb dit zelf ook gemerkt, in de tijd dat ik voor het eerst echt begon te golfen. Het was na mijn opleiding, nadat ik inmiddels een aantal jaar aan het werk was. Ik begon goed te verdienen en werd door een van mijn vrienden uitgenodigd voor middagje golf. Eigenlijk had ik het helemaal niet zo op de sport, maar ik besloot toch mee te gaan. Dat bleek een uitstekende beslissing. We reden op een zonnige vrijdagmiddag naar de baan en amper twee uur later was ik verkocht. Ik werd afgedroogd, maar ik vond het hartstikke leuk om te doen! Graag zou ik in dit artikel willen delen hoe ik mijn passie voor golf heb ontwikkeld en hoe ik vervolgens de perfecte golfclub vond. Het ging als volgt:

  • Inlezen op het internet
  • Veel trainen op de baan
  • Op zoek naar een club op maat

Uiteraard ging ik eerst het internet op, op zoek naar goede tips voor een beginner. Je merkt al snel dat je heel veel informatie kunt vinden, maar dat niet alles even relevant is. Soms bestaan er ook verschillen tussen de bronnen, dus daar schiet je weinig mee op. Ik had dus maar één optie: hard trainen. Ik besloot iedere week naar de baan te gaan om te oefenen. Het begin was moeizaam, maar op termijn werd ik er steeds beter in. Ik gebruikte eerst een golfclub die ik van een vriend had geleend, maar op een gegeven moment wilde ik iets voor mezelf.  

Een golfclub op maat

Ik ben toen op zoek gegaan naar een degelijke aanbieder, waar ik een goede golfclub kon aanschaffen voor weinig geld. Ik kwam terecht bij Meteor Golf. Op hun site, meteorgolf.nl, vond ik meer informatie over golf in het algemeen en kon ik om advies vragen. Ik nam een kijkje in de webwinkel en vond daar verschillende soorten golfclubs. Je kunt kiezen voor een standaard golfclub, met bepaalde standaardafmetingen, of een ‘custom fit’ die helemaal aan jouw speelstijl wordt aangepast. Lengte, grip en clubhoofd waren allemaal zorgvuldig uitgezocht. Weet je nog niet zeker of golf echt iets voor je is, dan is het verstandig om een standaard exemplaar uit te kiezen. Je kunt deze altijd nog op maat laten maken, mocht je daar behoefte aan hebben. Ik kan je wel aanraden om advies in te winnen voor je een golfclub uitkiest. Ik was aan het kijken naar een wat duurder exemplaar, maar dat bleek voor mij helemaal niet de beste optie. Uiteindelijk was ik met een goedkoper model een stuk beter af! Ook heb ik een putter aangeschaft, omdat ik merkte hoe vaak ik die eigenlijk gebruikte. Als je een beetje kunt golfen, sta je meer tijd op de green dan elders op de baan!

Bezoek aan de winkel   

Ben je op zoek naar een golfwinkel in Limburg? Dan ben je bij bovenstaand bedrijf aan het juiste adres. Je bent welkom in de vestiging in Weert om kennis te maken met het aanbod. Uiteraard kun je ook telefonisch contact opnemen, of een e-mail sturen. Vaak is het handig om eerst even te bellen, omdat je dan precies weet of een specifieke golfclub verkocht wordt. Op maandag is de winkel enkel open voor VIP leden. Je kunt op de website een afspraak maken om daaraan deel te nemen!