Ontdek de kracht van een continurooster

Steeds meer scholen kiezen voor een continurooster. En dat is ook niet zo vreemd, op deze manier kun je tussendoor de pauze inkorten, waardoor er meer tijd overblijft voor de kinderen om zich op school te richten. Bovendien is het voor veel ouders heel lastig om tussendoor de kinderen van school te halen. Veel ouders werken en het is zonde om voor zo’n korte pauze vrij te moeten nemen. Ook is niet iedereen overtuigd van de waarde van een pauze die kinderen thuis doorbrengen. Het is helemaal niet verkeerd voor de kinderen om op school te blijven. Zo kunnen ze ook in de pauze spelen met elkaar, ze worden niet uit de schoolomgeving gehaald wat weer voor onrust kan zorgen. Dus het continurooster heeft in meerdere opzichten mooie voordelen. Kinderen blijven lekker op school, wat zorgt voor rust. Ze kunnen met elkaar spelen in de pauze, wat ook goed kan zijn voor het groepsgevoel. En als school win je tijd, er is minder tijd nodig voor de pauze als ze op het schoolplein blijven en je hebt geen last van kinderen die vervolgens door ouders weer te laat terug worden gebracht. Een nadeel dat het continurooster echter met zich meebrengt, is extra toezicht die nodig is op het schoolplein in de pauze.

Goede begeleiding nodig bij continurooster?

Heeft je school een continurooster, dan moet er natuurlijk ook in de pauze op de kinderen gelet worden. Veel ouders hebben hier geen tijd voor, dat is heel lastig om te regelen. Daarom komt het vaak neer op de leraren zelf, maar het is sterk af te raden om op de leraren zelf terug te vallen. Zij hebben ook zeker een pauze nodig, en op het schoolplein op de kinderen letten kan heel intensief zijn. Terwijl het juist belangrijk is dat leraren die met een continurooster werken ook even een moment van rust kunnen pakken. Gelukkig is er een hele mooie oplossing als je met een continurooster goede begeleiding voor de kinderen zoekt. Het enige wat je hoeft te doen is naar de site gaan van https://www.lunchenopschool.nl. Dan zie je zelf welke mooie diensten zij kunnen leveren:

  • Professionele medewerkers
  • Goed toezicht/begeleiding tijdens pauzes
  • Aantrekkelijke prijzen

De begeleiding van de kinderen is natuurlijk ontzettend belangrijk. Daarom wil je dat met een gerust hart kunnen overlaten aan professionele medewerkers. En daar kun je bij Kinderstralen, Lunchen Op School zeker op rekenen. Dat is van onschatbare waarde. Zij weten precies de balans te vinden, zodat de kinderen zowel rustig kunnen eten als lekker onbevangen kunnen spelen op het schoolplein. Als dat allemaal goed verloopt, kunnen zij weer met een goede focus en vol energie beginnen aan de tweede helft van de schooldag. En dan kan een continurooster ontzettend goed werken.

Schakel hulp in van Kinderstralen, Lunchen Op School

Maak gebruik van de kracht en alle voordelen die bij een continurooster komen kijken. Dat kun je zeker doen door de hulp van Kinderstralen, Lunchen Op School in te schakelen. Mocht de school in een overgangsfase zitten, of op het punt staan om het continurooster in te voeren, dan is het absoluut een heel goed idee om met de professionals van Kinderstralen, Lunchen Op School om de tafel te gaan zitten. Zij kunnen zeker goed advies geven als het om opvang gaat. Daar worden niet alleen de ouders blij van, maar hier doe je de leraren ook zeker een groot plezier mee. Dan kunnen ook zij na de pauze weer vol aan de bak en kan iedereen weer met frisse energie plaatsnemen in de schoolbanken. Neem gewoon contact op en zie wat ze voor jullie kunnen betekenen.