Waarom dubbele glascoating de enige juiste optie was

We rijden ieder jaar tweemaal naar Zweden toe. Daar is onze dochter gaan wonen toen ze een leuke jongen tegenkwam. Ze wonen nu samen en hebben een zoon. Reden te meer om nog eens wat vaker in de auto te stappen naar Zweden dus. Aangezien we beide rond moeten komen van een pensioen, is het wel belangrijk dat we op het geld letten. Juist daarom hebben we een nieuwe auto gekocht. Een Audi met een veel lager verbruik en twee jaar onderhoud in de prijs inbegrepen. Kijk, dan weet je tenminste zeker dat je je daar geen zorgen meer over hoeft te maken. Zeker niet omdat de winterbanden en zomerbanden in de prijs inbegrepen zijn. Maar ik heb wel direct gekozen voor een dubbele glascoating. Niet bij de dealer zelf, ik weet dat het gebruik van een dubbele glascoating werk is voor de professionals en die werken doorgaans niet bij de dealer. Ik koos voor Jurgh Car Detailing (detailing.nl) zodat ik zeker wist dat het perfect gedaan werd. En vandaag heb ik de tijd genomen om eens een stuk te schrijven over het belang van een dubbele glascoating, zeker wanneer je zoveel afstanden in de auto rijdt.

De dubbele glascoating beschermt de hele auto

Wie weleens door Denemarken gereden heeft of in Zweden zelf, die weet dat de wegen daar doorgaans prima in orde zijn zolang je op de grotere wegen blijft. Helemaal prima, maar er zijn wel een stuk meer losse steentjes en afval op de weg, zeker wanneer je de vluchtstrook een keer moet gebruiken. Ook wordt er veel meer gebruik gemaakt van zout. Ga je van de doorgaande wegen af, dan wordt het verhaal anders. Veel gaten, loszittend asfalt en uiteraard geen zout maar zand. Dit betekent dat de lak van de auto enorm veel te verduren krijgt. Elke kleine beschadiging wordt een lelijke plek, maar dat is niet alles. Beschadigde lak kan leiden tot roest en wanneer je dit niet op tijd ontdekt, dan is de kans groot dat je al te laat bent voordat je in kunt grijpen. De dubbele glascoating:

  • Zorgt ervoor dat de auto er beter uitziet;
  • Zorgt ervoor dat de lak zelf beter beschermd is;
  • Gaat roest tegen;
  • Houdt minstens vijf jaar en is daarmee een geweldige investering.

De dubbele glascoating zorgt er daarnaast voor dat het schoonmaken van de auto veel makkelijker is. Ook een voordeel wanneer je al wat ouder wordt en niet meer heel de dag met de auto aan de slag kunt om deze klaar te maken voor een grote reis. De dubbele glascoating kost wel wat, maar de dubbele glascoating verdient zichzelf dubbel en dwars terug.

Waarom eigenlijk Zweden?

Onze dochter vond Zweden altijd al een mooi land en zei toen ze acht was al dat ze naar Scandinaviƫ wilde. Er zijn zoveel mooie verhalen over dit gedeelte van de wereld. Toen we er de eerste keer geweest waren om te zien waar ze was komen te wonen, waren we zelf ook direct verkocht. We vonden aardige mensen in de buurt die hun huis wilden verhuren tegen een aantrekkelijke prijs omdat zij mijn dochter en zwager goed kenden. Helemaal prima natuurlijk. We gaan tegenwoordig tweemaal per jaar en blijven dan gemiddeld een week of vijf. De kans is groot dat we volgend jaar nog vaker gaan trouwens, we hebben ons huis verkocht en een kleiner huis teruggekocht waardoor de lasten een stuk lager liggen. En nu onze dochter weer zwanger is, is het zeker de moeite van 12 uur rijden waard.