Waarom een foto in glas graveren?

Een foto in glas graveren is een mogelijkheid die veel mensen niet kennen. Voor velen zal het wel bekend zijn dat het een optie is om een tekst in een drinkglas te latten zetten. Je hebt misschien wel eens restaurants gezien met mooie glazen waarin het logo of de naam verwerkt zijn. Maar een foto in glas graveren is dus ook een mogelijkheid. Waarom zou je dit nu willen doen? Dit geeft je de mogelijkheid om iemand een heel origineel cadeau te geven. Je kunt er immers zeker van zijn dat niemand anders precies hetzelfde presentje in gedachten heeft.

Origineel cadeau

Een foto in glas graveren is iets wat je voor jezelf waarschijnlijk niet zo heel snel laat doen. Maar het is wel iets dat echt heel geschikt is voor wie graag originele cadeaus weggeeft. Doordat jij zelf het soort drinkglas uit kunt kiezen, kun je kiezen voor een variant die past bij de favoriete drankjes van degene voor wie het cadeau bestemd is. Drinkt iemand graag whisky? Dan kies je voor een whiskyglas. Drinkt de ontvanger nooit alcohol, maar wel graag thee? Kies dan voor een theeglas. Een foto in glas graveren is eigenlijk met bijna alle soorten glazen mogelijk, alleen niet met heel kleine glaasjes, zoals shotglaasjes. Je kunt dus zelf het type drinkglas kiezen en je kunt zelf ook uitkiezen welke afbeelding er op moet komen te staan. Wil je aan opa en oma een origineel presentje geven? Kies dan voor een foto van jou als kleinkind. Zoek je een bijzonder cadeau voor een bruiloft, kies dan voor een gravure van het bruidspaar in een champagneglas. Zo kun je met een foto in glas graveren dus heel veel verschillende kanten op. Je zult zeker een mogelijkheid vinden die jij zelf leuk vindt en die ook bij de ontvanger in de smaak zal vallen.

Hoe foto in glas graveren?

Als je een dergelijk presentje wilt weggeven, dan moet je natuurlijk wel een graveur vinden die dit voor jou klaar kan maken. Een foto in glas graveren is immers niet iets wat jij zelf zomaar even kunt doen. Je kunt dit wel heel goed laten doen door De Glasgraveur, een echte specialist op dit gebied. Hoe gaat dit nu in zijn werk? 

  • je zoekt een afbeelding uit die aan de gestelde eisen voldoet
  • je kiest de glassoort uit waar de gravure op aangebracht moet worden
  • je krijgt een proefversie te zien
  • de gravure wordt gemaakt en je kunt het product ophalen of laten bezorgen

Bij een foto in glas graveren is het erg belangrijk dat de afbeeldingen aan de juiste eisen voldoet. Zo moet het gaan om een vecto-afbeelding of een JPEG-bestand. Daarnaast is het belangrijk dat de resolutie hoog is, dit geeft het beste resultaat. Ook moet jij je realiseren dat kleurverloop, kleuren en grijstinten niet terug te zien zijn, het resultaat zal dus misschien anders zijn dan jij in gedachten had. Daarom laat De Glasgraveur jou altijd eerst een proefversie zien voordat zij echt de foto in glas graveren gaan, zodat jij weet wat jij als resultaat kunt verwachten.