Waarom kiezen voor BARF hondenvoer?

Rauw hondenvoer is bijzonder voedzaam voor alle honden. Ongeacht je standpunt is rauwe voeding de snelst groeiende sector op de markt voor hondenvoer. Als je een rauw dieet zou geven aan je huisdier, zal de eerste verandering die je zult waargenomen een verbeterde ontlasting zijn. Dit komt door de superieure verteerbaarheid van rauwe voeding. Een rauw dieet bevordert een gezondere darmmicroflora, één dat meer afgestemd is op het metabolisme van je huisdier. Een ander onderdeel van rauwe voeding is dat je hond het geweldig en heerlijk vindt. BARF hondenvoer omvat vier soorten diepvries rauw hondenvoer. Elk recept hieronder bevat de bijbehorende AAFCO-norm.

  • BARF Juicy Beef Recipe (5 sterren) [A]
  • BARF sappig lamsrecept (2,5 sterren) [A]
  • BARF Juicy Chicken Recept (5 sterren) [A]
  • BARF Juicy Combo Recept (3,5 sterren) [A]

BARF hondenvoer Juicy Chicken recept in een notendop

Laten we eens het BARF hondenvoer Juicy Chicken recept bekijken. Het eerste ingrediënt in dit hondenvoer is kip. Kip wordt beschouwd als de zuivere combinatie van vlees en huid, komende van delen of het volledige karkas van kippen. Kip is van nature rijk aan de tien essentiële aminozuren die een hond nodig heeft. Het tweede ingrediënt in BARF hondenvoer Juicy Chicken is gemalen kippenbot, een uitstekende bron van natuurlijk calcium. Het derde ingrediënt is kippenlever. Dit is een orgaanvlees afkomstig van de kip en wordt als een heilzaam bestanddeel beschouwd. Het vierde ingrediënt zijn eieren. Eieren zijn licht verteerbaar en hebben een uitzonderlijk hoge biologische waarde. Het vijfde ingrediënt is broccoli. Broccoli is een gezonde groene groente en een lid van de boerenkoolfamilie. Het is met name rijk aan vitamine C en vezels en tal van andere voedingsstoffen. Net als andere kruisbloemige groenten, wordt aangenomen dat broccoli voordelen tegen kanker biedt. Het zesde ingrediënt is selderij. Hoewel rauwe selder heel veel water kan bevatten, kan het toch een aanzienlijke hoeveelheid voedingsvezels en andere gezonde voedingsstoffen toevoegen. Het zevende ingrediënt is spinazie. Vanwege het uitzonderlijke vitamine- en mineralengehalte is spinazie een opmerkelijk hoge nutriënt. Het achtste ingrediënt bevat wortels. Wortelen zijn rijk aan bèta-caroteen, mineralen en voedingsvezels. Het negende ingrediënt is luzerne. Hoewel luzernemeel rijk is aan plantaardige eiwitten (ongeveer 18%) en vezels (25%), wordt dit item uit de hooifamilie vaker geassocieerd met paardenvoeders. Vanaf hier gaat de lijst verder met een aantal andere ingrediënten. Maar deze ingrediënten hebben geen invloed op de algehele beoordeling van dit product. Met uitzondering van: lijnzaad, levertraan, knoflook (knoflook kan een controversieel item zijn; hoewel velen de voorkeur geven aan het ingrediënt vanwege de geclaimde gezondheidsvoordelen, wordt knoflook in verband gebracht met de schade aan rode bloedcellen bij honden). Je moet dus de potentiële voordelen en nadelen afwegen. De vitaminen en mineralen zijn echter niet gedetailleerd genoeg toegevoegd aan het BARF hondenvoer om de kwaliteit ervan te beoordelen.

Waar komt het op neer?

Afgaande op alleen zijn ingrediënten, ziet BARF hondenvoer eruit als een bovengemiddeld, rauw product. Toch moet nog steeds het vleesgehalte van het BARF hondenvoer geschat worden voordat we een definitieve beoordeling bepalen. Maar we kunnen zonder deze schatting zeggen dat BARF hondenvoer een rauw voedsel voor honden waarbij een aanzienlijke hoeveelheid vlees wordt gebruikt als belangrijkste bron van dierlijke eiwitten. Hierdoor verdient het merk absoluut 4 sterren en wordt het sterk aanbevolen. Let op: bepaalde recepten krijgen soms een hogere of lagere beoordeling op basis van de schatting van hun totale vleesgehalte en (indien van toepassing) hun vet-eiwitverhouding. Voor nog meer suggesties over en het bestellen van rauw BARF hondenvoer, bezoek de aanbevolen Animal Food Express-overzichtspagina via de link animalfoodexpress.nl.