Warmtepomp: terugverdientijd achterhalen

Een warmtepomp installeert u niet zomaar. De meeste mensen willen graag hun woning verwarmen op een duurzame manier of geld besparen. Dat laatste is zeker mogelijk met een warmtepomp. De terugverdientijd van een warmtepomp bedraagt gemiddeld enkele jaren, waarbij de warmtepomp veel efficiënter is dan een normale verwarming. De warmtepomp heeft met een terugverdientijd van een paar jaar en een rendement dat drie keer zo hoog is als bij normale verwarmingstechnieken, vele voordelen voor consumenten. Ook het bedrijfsleven maakt steeds meer gebruik van een warmtepomp in gebouwen of installaties. Overweegt u ook een warmtepomp aan te schaffen of te laten installeren? Het is slim eerst te controleren of dit financieel aantrekkelijk is voor u. Dat kunt u doen door gebruik te maken van de slimme calculator van The Sunshine Company. Deze vertelt u direct op welke terugverdientijd u kunt rekenen als u kiest voor een warmtepomp. Kijk op https://www.thesunshinecompany.nl/besparing-warmtepomp-berekenen/ voor meer informatie over de terugverdientijd van uw warmtepomp.

Warmtepomp terugverdientijd uitrekenen

Het verschilt per warmtepomp wat de terugverdientijd precies is. Bovendien zijn andere factoren ook van belang bij het berekenen van de efficiëntie van een warmtepomp. Terugverdientijd hangt onder andere af van:

  • Hoeveelheid buizen in de vloer
  • Temperatuur van het grondwater
  • Beoogde temperatuur van verwarming

Daarnaast is de grootte van het huis van belang en de ligging: een vrijstaand huis moet meer verwarmd worden dan een rijtjeswoning. Ook de isolatie is van belang. Het wordt aangeraden niet voor een warmtepomp te kiezen tot alle delen van de woning voldoende geïsoleerd zijn. Daarbij valt te denken aan spouwmuurisolatie, vloer- en dakisolatie en dubbel glas. Zonder deze maatregelen kan de warmtepomp niet voldoende rendement opleveren. Dat is zonder van het installeren van de warmtepomp. Als de terugverdientijd te lang is profiteert u hier niet van. Veel mensen hebben gebruik gemaakt van de diensten van The Sunshine Company. Als u een warmtepomp wilt laten installeren is dit een van de bedrijven in Nederland die dit voor u kan doen. Weten wat een warmtepomp u aan kosten bespaart en hoe snel u uw investering terug heeft verdiend? Kijk dan op https://www.thesunshinecompany.nl/besparing-warmtepomp-berekenen/ voor een accurate berekening, gebaseerd op uw situatie. Hierdoor kunt u snel de juiste keuze maken voor uw woning of bedrijfspand.

Warmtepomp laten installeren

Tegenwoordig installeren steeds meer installatiebedrijven warmtepompen bij consumenten. Dit gebeurt zowel bij bestaande woningen als in nieuwbouw. In nieuwbouw wordt dan ook vaker energiezuinig gebouwd, waarbij een warmtepomp geen uitzondering is. Een bestaande woning kan qua klimaatbeheersing enorm verbeterd worden. Een woning energiezuiniger maken is ook mogelijk met een warmtepomp. Hiermee gaat het energielabel van de woning van een laag getal naar een B of zelfs een A. Dit heeft positieve gevolgen voor de waarde van een woning. Dit is een van de redenen dat mensen kiezen voor de verduurzaming van hun huis. Uiteindelijk levert een woning met een hoger energielabel meer op. Hier kunt u ook aan denken als u het installeren van een warmtepomp overweegt. Terugverdientijd heeft niet alleen te maken met de kosten die u terugvindt op uw energierekening. Door een investering van enkele duizenden euro’s kunt u op termijn zeer voordelig uitkomen bij bijvoorbeeld de verkoop van uw woning. Ook interesse in het laten installeren van een warmtepomp? Of de terugverdientijd laten uitzoeken door een expert? Kijk dan eens op de website van The Sunshine Company voor meer informatie. Liever direct contact met een expert? Neem dan vrijblijvend contact op via de website voor advies op maat.